Waarom een werktechniek training?

Een werktechniek training is bedoeld om jezelf voor te bereiden op de werkzaamheden die je tegen komt. Dit kan op het moment dat je een nieuwe functie hebt of nadat je een blessure gehad hebt.

In beide gevallen zal Fysiotherapie Schiphol je begeleiden naar het einddoel: zo goed mogelijk functioneren met de kleinste kans op blessures.

Voor wie is deze training bedoeld?

We voeren werktechniek trainingen uit bij bagage en platform medewerkers maar ook bij cabine personeel.

Wat is de inhoud van de cursus?

De training bestaat uit een deel theorie over het ontstaan van blessures en wat er nodig is om te herstellen. Ook wordt duidelijk wat de snelheid van herstel is; hoeveel tijd gaat het kosten.

Naast dit theoretische deel is er een praktisch deel waarin de handelingen uit het werk getraind worden; hoe kun je het zo gunstig mogelijk uitvoeren, welke factoren spelen een rol en hoe kun je dit zelf beïnvloeden.

In een aantal gevallen kan er gebruik gemaakt worden van video beelden van de uitvoering van de knelpunten.

De werktechniek training kan in een aantal situaties uitgesmeerd worden over een aantal contact momenten.

Uiteraard vallen alle gegevens onder het beroepsgeheim, er wordt niets terug gekoppeld naar de afdeling van de deelnemer!

Wat is er nodig voor de cursus?

Om een aantal praktische handelingen zo goed mogelijk na te kunnen bootsen lijkt het zinvol gebruik te maken van een trolley met containers. Het trainen van de werkhandelingen in bedrijfskleding heeft de voorkeur.

Waar vindt de cursus plaats?

De cursus wordt gegeven in Gebouw 133 op Schiphol Oost ( 1e etage, kamer 107, tel: 020 6495108).

Hoe kunnen deelnemers zich aanmelden?

Deelnemers kunnen direct een afspraak maken.Deze training wordt in veel gevallen vergoed door uw ziektekosten verzekeraar! Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

Vragen? Neem contact met ons op!